_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Tomaten-geitenkaas galette

Tomaten-geitenkaas galette

Tomaten-geitenkaas galette

Een galette vind ik een lekker alternatief voor een quiche. Het is minder machtig doordat je geen vulling van room en eieren gebruikt, maar alleen groente. Zorg ervoor dat je het deeg redelijk dun uitrolt (0,5 cm) anders is de verhouding (zeker bij de rand) minder lekker. Extra vrolijk om in de zomer allerlei verschillende maten en kleuren tomaten te gebruiken. Je kunt een galette natuurlijk ook vullen met heerlijk fruit zoals kersen, bessen of pruimen. Serveer hem dan warm of lauwwarm als nagerecht met een bolletje vanille-ijs of laat hem afkoelen en serveer als gebak.

Bereiden ± 30 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

300 gr bloem

2 eieren

3 el ijskoud water

150 gr koude roomboter

400 gr tomaten

200 gr zachte geitenkaas

1 rode peper

2 tenen knoflook

Takje rozemarijn

½ courgette

1 el olijfolie

Peper en zout

Paar blaadjes basilicum

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze samen met de bloem in een keukenmachine. Mix tot een korrelig deeg ontstaat. Voeg 1 eierdooier en het koude water toe terwijl de motor draait. Mix kort tot een samenhangend deeg. Maak er met je handen een bal van en leg deze op een stuk bakpapier. Rol uit tot een cirkel van 35 cm.

Maak de knoflook en rode peper schoon. Pers de knoflook boven een kom, hak de rode peper fijn en voeg toe aan de kom. Doe de zachte geitenkaas en wat fijngehakte rozemarijn-naaldjes erbij en meng goed. Smeer het kaasmengsel uit over de deegbodem. Houdt 5cm langs de rand vrij. Snijd de courgette in plakken en de halveer de tomaten. Snijd grotere tomaten in plakken. Leg de courgette op de geitenkaas en verdeel de tomaten erover. Vouw de rand terug over de tomaten. Klus het achtergehouden ei en bestrijk de rand van de galette ermee. En bestrooi de tomaten met olijfolie, zout en peper. Bak de galette in een voorverwarmde oven in 30 min goudbruin en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met basilicumblaadjes. Serveer warm.


Share or like

Tomatenrisotto & gegrilde groenten

Tomatenrisotto & gegrilde groenten

Gegrilde groenten & kabeljauw

Gegrilde groenten & kabeljauw