_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gegrilde nectarinesalade

Gegrilde nectarinesalade

Gegrilde nectarine-salade

Nectarines en perziken in het seizoen? Gril ze dan eens en ze krijgen een nog zoetere smaak. Gebruik ze vervolgens om een heerlijke salade mee te maken. Of serveer ze met een bolletje ijs. Het is tenslotte niet voor niets zomer.

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 persoon)

250 gr gemengde sla

150 gr babyspinazie

6 nectarines

75 gr spekjes

1 courgette

4 el olijfolie

3 el frambozenazijn

1 el honing

2 bolle burrata of mozzarella

Peper en zout

Was de courgette en nectarines. Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne linten. Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Bestrijk de courgettelinten met olijfolie en de snijkant van de nectarines met honing. Verwarm een grillpan op het vuur en grill de courgette tot ze mooie grillstrepen hebben. Neem uit de pan en leg apart. Leg de nectarines met de snijkant op de grill en grill een paar minuten tot ze zacht worden en karamelliseren. Was de sla en spinazie en doe in een mooie schaal. Bak de spekjes knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de olijfolie met de frambozenazijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgette over de sla. Snijd de gegrilde nectarines in plakjes en verdeel met de spekjes over de sla. Leg in het midden de bollen burrata. Besprenkel voor serveren met de dressing.


Share or like

Parelcouscous & chipolata

Parelcouscous & chipolata

Fruitsalade

Fruitsalade