_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Tomatenrisotto & gegrilde groenten

Tomatenrisotto & gegrilde groenten

Tomatenrisotto & gegrilde groenten

Het is dan niet meer zo heet als afgelopen tijd, de zomer is gelukkig nog niet ten einde. Wij blijven nog even genieten van alle oogst uit eigen tuin. De tomaten, courgette en paprika’s zijn nu mooi rijp. Ze zijn heerlijk in deze risotto. Gebruik rozemarijn of tijm als je niet van de smaak van salie houdt.

Bereiden ± 40 min

 

Ingrediënten (4 personen)

250 gr risottorijst

1 aubergine

1 groene courgette

1 rode paprika

1 gele paprika

2 rode uien

2 teen knoflook

8 zongedroogde tomaten

4 takjes trostomaten

200 ml passata

Groentebouillon

6 el olijfolie

40 gr boter

20 gram pijnboompitten

75 gr parmezaanse kaas

6 blaadjes verse salie + extra om te garneren

peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de trosmaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak 20 min in de oven tot ze zacht zijn. Maak de uien en knoflook schoon en hak samen met 6 blaadjes salie fijn. Was de groenten, snijd de paprika’s in kwarten en de courgette en aubergine in plakken. Bestrijk ze met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de paprika’s, courgette en aubergine. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in stukjes en meng met de salie. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Haal uit de pan en laat afkoelen.

Verhit ondertussen een pan met de bouillon op het vuur en een pan met daarin de boter en 2 el olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en fruit tot ze beginnen te kleuren. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en blijf af en toe roeren om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Voeg halverwege de passata toe. Je hebt hierdoor iets minder bouillon nodig dan op de verpakking staat aangegeven. Hak de zongedroogde tomaten fijn en roer als de risotto bijna gaar is de groenten en zongedroogde tomaten erdoor. Haal van het vuur en roer er 50 gr geraspte parmezaanse kaas doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer op een bord met een tak trostomaten en bestrooi met wat extra parmezaanse kaas. Garneer met de pijnboompitten en verse salie.


Share or like

Fruitijsjes

Fruitijsjes

Tomaten-geitenkaas galette

Tomaten-geitenkaas galette