_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Appelkruimeltaartjes

Appelkruimeltaartjes

Appelkruimeltaartjes

Je kunt deze appeltaartjes op een grote bakplaat maken en in stukken snijden of je kunt ze in kleine taartjes bakken. Ik vond de kleine taartjes wel leuk uitzien. Zo kun je iedereen een mooi taartje serveren. Je kunt voor de vulling ook alleen appels gebruiken of appel en peer mengen. Als je niet zo van zuur houdt kun je in plaats van het sap van de citroen wat honing toevoegen.

Bereiden ± 20 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (8 stuks)

200 gr ongezouten boter

200 gr suiker

1 tl kaneelpoeder

2 eierdooiers

400 gr zelfrijzend bakmeel

3 appels

100 gr blauwe bessen

1 citroen

8 tl custardpoeder

Snufje zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 8 bakringen of bakvormpjes in en bekleed met bakpapier. Leg ook een vel bakpapier op een bakplaat. Voeg het meel, suiker, boter, kaneel, en eierdooiers samen en meng met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat.

Snijd de appels in kleine blokjes en meng met het sap van de citroen en de blauwe bessen. Verdeel 2/3 van het deeg over de bakvormpjes en druk licht aan. Verdeel vervolgens over elke bakvorm een tl custardpoeder en het appelmengsel. Strooi het restant aan deeg losjes over de bakvormen voor de kruimellaag. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 30 min gaar. Haal uit de oven en ook uit de vormpjes of bakringen. Laat afkoelen of eet ze warm met een bolletje vanille ijs.

 


Griekse schotel met lamsgehaktballetjes

Griekse schotel met lamsgehaktballetjes

Frittata

Frittata