_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Filodeegtaartje met kip & spinazie

Filodeegtaartje met kip & spinazie

Filodeegtaartje met kip & spinazie

Dit gerecht lijkt een beetje op een quiche maar krijgt een heerlijke knapperige structuur door het gebruik van filodeeg in plaats van quichedeeg. Ik koop het filodeeg het liefste vers, dat is het makkelijkst om mee te werken. Kun je dat niet vinden, laat filodeeg uit de diepvries dan goed ontdooien en houdt het vochtig onder een warme doek. Zo voorkom je dat het scheurt. Gebruik de gescheurde vellen voor de ‘versiering’ bovenop. Niemand die het ziet.

Bereiden ± 15 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

8 vellen filodeeg

200 gr kipgehakt

400 gr spinazie

2 tenen knoflook

1 ui

100 gr geraspte kaas

3 eieren

1 tl tijm

1 tl oregano

1 tl rozemarijn

Olijfolie

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt rul en zet apart. Laat de spinazie in een hete pan slinken. Knijp het vocht er goed uit en hak fijn. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de eieren met de kaas, knoflook, ui en kruiden. Voeg het gehakt en de spinazie toe en breng op smaak met zout en peper. Rol de vellen filodeeg uit. Neem het eerste vel en bestrijk dit met wat olie. Dek de overige vellen af met een vochtige theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen. Vet een ovenschaal in en beleg deze met de 4 of 5 vellen filodeeg. Zorg dat de vellen elkaar een beetje overlatten. Laat een deel van de vellen over de rand hangen zodat je die straks terug kunt vouwen. Vul de ovenschaal met het ei-gehaktmengsel. Sla de vellen filodeeg terug zodat je een dicht pakketje krijgt. Gebruik het restant aan filodeeg om deze losjes op de ovenschaal te leggen. Bak de ovenschotel in ca. 30 gaar. Zet hem nog 5 min langer in de oven als het ei nog niet helemaal is gestold. Dek de bovenkant af met folie als het filodeeg te donker wordt. Neem uit de oven en serveer bijvoorbeeld met een salade.


Share or like

Pulled chicken

Pulled chicken

Griekse schotel met lamsgehaktballetjes

Griekse schotel met lamsgehaktballetjes