_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood

Heb je rijpe bananen liggen? Maak er eens een keertje bananenbrood van. Echt heel simpel en mega lekker. Je kunt gewoon ‘kaal’ bananenbrood maken, maar met toevoegingen als stukje pure chocolade of noten (walnoten, pecannoten) wordt het nog lekkerder.

Bereiden ± 10 min | oven ± 45 min

                

Ingrediënten

250 g bloem

1 tl bakpoeder

115 gr zachte boter

115 gr bruine suiker

2 rijpe bananen

2 eieren

een snufje zout

Verwarm de oven de op 180°C. Prak de bananen met een vork in een kom fijn. Doe de eieren erbij en roer met een garde tot de bananen en het ei is gemengd. Doe de boter en suiker in de mengkom van de mixer en mix tot een romig geheel. Voeg het bananen-ei mengsel toe en roer met een spatel tot goed is gemengd. Doe de bloem, bakpoeder en zout erbij en roer normaals met de spatel. Voeg nu eventueel wat chocoladestukje en/of noten toe en meng deze erdoor. Vet een bakvorm in en doe het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 45 min gaar. Het is gaar als een prikker er schoon uit komt. Bak het brood 5 min langer als er nog wat beslag aan de prikker kleeft. Haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

 


Share or like

Japanese style pancakes

Japanese style pancakes

Witte chocolade panna cotta

Witte chocolade panna cotta