_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Frittata

Frittata

Frittata

Regenachtig weer en zin in lente. Dat vraag om makkelijke en kleurrijke maaltijd. In deze frittata kun je al je restjes uit de koelkast stoppen. Of gewoon een mix maken van groenten en kruiden die jij lekker vindt. Het geeft wat vrolijkheid op deze druilerige dagen.

 

Bereiden ± 20 min | oven ± 25 min

 

Ingrediënten (4 personen)

350 gr krieltjes met schil

5 eieren

1 ui

2 tenen knoflook

1 courgette

200 gr diepvrieserwten

1 tl italiaanse kruiden

1 tl paprikapoeder

150 gr feta

1 el olijfolie

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Spoel je krieltjes schoon. Halveer de grotere zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Kook de krieltjes een paar minuten. Laat ze niet te gaar worden, ze moeten nog stevig aanvoelen. Kook de laatste 2 min de erwtjes mee. Giet af en zet weg. Bak in een koekenpan de ui, knoflook en courgette in de olijfolie tot ze zacht zijn. Doe de eieren ondertussen in een ruime kom en roer ze los. Voeg de kruiden en peper en zout toe. Verkruimel de feta. Doe het uimengsel, de krieltjes, erwten en stukjes feta bij het ei. Giet in een ovenschaal en bak ca. 25 min in de oven totdat het ei volledig is gestold. Voor wat extra kleur voegde ik nog wat reepjes paprika toe. Neem de frittata uit de oven en verdeel er nog wat feta overheen. Serveer met een lekkere salade.

 


Share or like

Appelkruimeltaartjes

Appelkruimeltaartjes

Japanese style pancakes

Japanese style pancakes