_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Japanese style pancakes

Japanese style pancakes

Japanese style pancakes

Die bananenpannenkoeken zijn dan wel heel erg lekker, maar inmiddels ook wel een beetje 2018 (of ouder?!). De nieuwe hype? Japanese style pancakes. Het lijken wel souffles zo luchtig zijn ze. Je moet het beslag met een beetje beleid behandelen zodat het mooi luchtig blijft, maar de moeite wordt zeker beloond. Overlaad je bord met vers fruit en smullen maar!

Bereiden ± 45 min

 

Ingrediënten (ca. 8 stuks)

130 gr bloem

2 eieren

2 eiwitten

1 ½ tl bakpoeder

2 el suiker

1 tl vanille extract

175 ml melk

Bosbessen

Honing of maplesyrup

1 el boter

Doe de eiwitten in een schone kom en klopt ze tot ze stijf zijn. Klop in een andere kom de melk met de eieren en het vanille extract in 3 min tot een luchtig mengsel. Vouw het bloem, de bakpoeder en de suiker voorzichtig door het melk-eimengsel. Vouw vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor. Verwarm een koekenpan met een beetje boter op middelhoog vuur. Zet een paar bakringen in de pan en giet hier wat beslag in. Leg een deksel op de pan en bak voor ca. 5 min. Keer daarna voorzichtig om en bak nogmaals 3 min. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer direct met fruit en honing.

 


Share or like

Frittata

Frittata

Bananenbrood

Bananenbrood