_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Pulled chicken

Pulled chicken

Een mooie crock pot heb ik helaas nog niet in huis, maar dat weerhoudt ons er niet van om deze heerlijke pulled chicken te maken. Dit recept kun je gewoon bereiden met een braadpan en bijkomend voordeel is dat je geen uren hoeft te wachten J De saus die je met dit recept maakt is meer dan voldoende. Je kunt zelfs een deel gebruiken als extra saus. Je hoeft dus geen bbq-saus of iets dergelijks in te slaan. Het gerookt paprikapoeder zorgt ervoor dat de saus een heerlijke rokerige, bbq-smaak krijgt. Als je daar niet zo van houdt, kun je ook alleen gewoon paprikapoeder gebruiken. Maak vooral niet te weinig specerijenmengsel. Zorg dat de kippenbouten goed bedekt zijn met specerijen. Des te meer smaak krijgt zowel het vlees als saus.

Bereiden ± 20 min | stoven ± 60 min | marineren 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

4 kippenbouten

1 tl komijnpoeder

1 tl uienpoeder

½ tl chilipoeder

½ tl gerookt paprikapoeder

½ tl paprikapoeder

1 tl zwarte peper

1 tl zout

3 tenen knoflook

100 ml ketjap manis

100 ml water

4 el donkerbruine basterdsuiker

½ rode kool

1 sinaasappel

1 citroen

4 wortels

broodjes

Meng de kruiden in een grote schaal en wrijf de kippenbouten er goed mee in. Laat circa 30 min marineren. Verhit in een grote braadpan wat boter of olijfolie en braad vervolgens de kippenbouten bruin. Doe alle kruiden die achterblijven in de schaal ook in de pan erbij. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Bak even mee maar pas op dat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de ketjap, het water en de suiker toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager, leg de deksel op de pan en stoof in 1 uur gaar. Draai halverwege de kippenbouten een keer om zodat ze allemaal goed gaar worden. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Ze de pan met de saus terug op het vuur en kook in tot een stroperige saus.

Maak ondertussen de koolsalade. Maak de rode kool schoon en snijd hem in dunne reepjes. Doe de reepjes samen met het sap van de sinaasappel en de citroen in een kom en meng goed. Maak de wortels schoon en snijd ze met een dunschiller in dunne plakken. Meng met de kool en zet tot gebruik weg.

Haal het vlees van de kippenbouten en scheur het in stukjes. Ik gebruik het vel niet, want daar ben ik zelf niet zo’n fan van, maar dat kan natuurlijk wel. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het kippenvlees enkele minuten samen met enkele eetlepels van de saus zodat alles warm is. Bak niet te lang, want het vlees mag niet droog worden. Serveer met harde of zachte broodjes en de koolsalade.

 

Biefreepjes met oestersaus & haricot verts

Biefreepjes met oestersaus & haricot verts

Filodeegtaartje met kip & spinazie

Filodeegtaartje met kip & spinazie