_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Enchiladas met homemade specerijenmix

Enchiladas met homemade specerijenmix

Enchiladas met homemade specerijenmix

Gebruik jij kant en klare zakjes voor je enchilada’s? Niet nodig als je deze specerijen in huis haalt! Je maakt in een handomdraai je eigen kruidenmix. Voordeel is dat je zelf kunt spelen met de verhouding van specerijen waardoor je het zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Aangezien ons zoontje van bijna 5 gewoon met ons mee eet gebruik ik geen zout. Dit kun je uiteraard naar smaak toevoegen.

Bereiden ± 20 min | oven ± 10 min

Ingrediënten (4 personen)

300 gr rundergehakt

2 paprika’s

125 gr kidneybonen

2 tenen knoflook

1 ui

2 el tomatenpuree

100 gr tomatensaus

1 tl gerookt paprikapoeder

1 tl uienpoeder

1 tl komijnpoeder

1tl paprikapoeder

½ tl chilivlokken

½ tl zwarte peper

8 wraps

1 el olie

100 gr cheddar

100 gr geraspte jong belegen kaas

1 avocado

2 kerstomaatjes

1 rode peper

½ bosje koriander

2 lente-ui

1 limoen

Verwarm de grill van de oven voor op 230°C. Verhit een pan met de olie op middelhoog vuur en bak hierin de fijngesneden ui, een ½ fijngehakte rode peper en 1 teen fijngehakte knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en laat de bonen uitlekken. Voeg de paprikablokjes, de specerijen, de tomatenpuree en 50 gr tomatensaus toe en bak een paar minuten. Doe op het laatst de uitgelekte bonen erbij en verwarm kort mee.

Verdeel de overige 50 gr tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Dit voorkomt dat de tortilla’s vastplakken. Verdeel het gehaktmengsel over de 8 tortilla’s, rol ze op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de cheddar en jong belegen kaas en zet 10 min in de voorverwarmde oven zodat de kaas mooi is gesmolten.

Maak ondertussen de guacamole door de avocado, een teen knoflook, een ½ rode peper, de tomaatjes, lente-ui, het sap van de limoen en koriander met een staafmixer te mengen tot een grove saus. Serveer bij de enchilada’s.


_MG_9274-Edit.jpg
Broodje kipsaté

Broodje kipsaté

Biefreepjes met oestersaus & haricot verts

Biefreepjes met oestersaus & haricot verts