_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Biefreepjes met oestersaus & haricot verts

Biefreepjes met oestersaus & haricot verts

Biefreepjes met oestersaus & haricot verts

Wij hebben ons voorgenomen om vaker Aziatische gerechten te gaan maken. Zo ongeveer het enige Aziatische wat wij af en toe eten, is afhaal van de Thai als we serieus tijdgebrek hebben. Met dit recept uit Foodies Magazine heb je eigenlijk geen excuus meer om een maaltijd te laten bezorgen want het is net zo snel klaar dan dat je iets besteld/laat bezorgen. Ok, je moet wel wat boodschappen in huis hebben. Of je gaat even snel langs de super, want naast enkele standaard dingen die je vast in huis hebt, heb je de boodschappen in 5 minuutjes gedaan. Voor ons is dit in ieder geval een van de nieuwe favoriete gerechten op dagen dat we eigenlijk geen tijd hebben om te koken. Je hoeft de biefreepjes dan geen half uur te laten marineren. Als je begint met marineren en vervolgens de rest klaarmaakt en dan direct de biefreepjes wokt, heb je binnen 15 min iets op tafel staan.

Bereiden ± 15 min | marineren ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

3 biefstukken (ca. 500 gr.)

300 gr haricot verts (of sperziebonen)

1 ui

2 tenen knoflook

5 el oestersaus

4 el zonnebloemolie

2 el sesamolie

1 bos lente-ui

1 el sesamzaadjes

Noodles

Snijd de biefstukken in smalle reepjes en doe samen met de oestersaus in een kom. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg toe aan de biefreepjes, meng goed en laat 30 min marineren. Snijd de lente-ui in dunne ringen en bewaar om te garneren.

Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de haricot verts ca. 4 min. Giet af en zet weg. Breng in een andere pan het water aan de kook en kook de noodles volgens de verpakking gaar. Besprenkel met de sesamolie. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de biefreepjes 2 a 3 min terwijl je de wok regelmatig schudt. Voeg de haricot verts toe en wok nog 1 min mee. Leg de noodles op de borden en verdeel de biefreepjes met haricot verts erover. Garneer met de lente-ui en sesamzaadjes.


Enchiladas met homemade specerijenmix

Enchiladas met homemade specerijenmix

Pulled chicken

Pulled chicken