_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Citroen-yoghurtcake

Citroen-yoghurtcake

Citroen-yoghurtcake

Nu de zomer weer voor de deur staat, je zou het niet zeggen met deze winterse temperaturen buiten, krijgen wij weer meer zin in fris gebak. Deze citroen-yoghurtcake leent zich daar prima voor. Lekker fris door de citroensmaak en niet zo zwaar doordat olie wordt gebruikt in plaats van boter. Dek de cake goed af met aluminiumfolie nadat hij helemaal is afgekoeld en hij blijft een paar dagen lekker (als je hem zo lang kunt bewaren).

Bereiden ± 10 min |oven ± 40 min

                     

Ingrediënten

300 gr zelfrijzend bakmeel

180 ml zonnebloemolie

385 gr suiker

280 gr griekse yoghurt

2 eieren

1 el geraspte citroenschil

5 el citroensap

100 gr poedersuiker

3 el paneermeel

1 el boter

Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg de olie, eieren, yoghurt en suiker samen in een kom en meng met een garde tot een egaal geheel. Voeg de geraspte citroen en 2 ½ el citroensap toe en roer goed door. Zeef het meel boven de kom en meng goed tot er geen klontjes meer zijn. Vet de tulband in met de boter. Zorg dat in alle hoekjes boter zit om te voorkomen dat de cake blijft plakken. Bestrooi de tulband met het paneermeel of heel fijn broodkruim. Houd de tulband even ondersteboven om het losse paneermeel te verwijderen. Niet kloppen of wrijven! Schenk nu voorzichtig het beslag in vorm en bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 40 min gaar. De cake is gaar als een sateprikker schoon blijft. Haal de cake uit de oven en laat hem 3 min afkoelen in de vorm. Stort hem daarna op een rooster om verder af te laten koelen. Meng de poedersuiker met de helft van het overgebleven citroensap zodat een stroperig glazuur ontstaat. Voeg eventueel nog wat sap of poedersuiker toe. Schenk het glazuur over de cake en serveer.


Share or like

Waldorfsalade

Waldorfsalade

Pastasalade BLT

Pastasalade BLT