_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Pastasalade BLT

Pastasalade BLT

Pastasalade BLT

Waar blijft dat lekkere weer? Vorig jaar waren we rond deze tijd als een maand aan het zweten in warm weer. Nu verlang ik naar de warme temperaturen waarbij we buiten kunnen eten en van bbq kunnen genieten. Deze pastasalade past perfect bij de zomer. Het recept is bedoeld als bijgerecht bij de bbq, maar natuurlijk ook heerlijk als hoofdgerecht of lunch. Kijk dan wel even naar de hoeveelheden, want dan kun je er niet met 6 personen van eten. Je kunt de olijfolie in de dressing ook vervangen door 1 el mayonaise. 

Kook de pasta in een pan met gezouten water beetgaar. Giet af, spoel na met koud water om verder garen te voorkomen en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan om middelhoog vuur en bak hierin de plakken bacon knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en breek ze, als ze zijn afgekoeld, in stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de tomaatjes en laat de mozzarella bolletjes goed uitlekken. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Meng voor de dressing de yoghurt met olijfolie, azijn, parmezaanse kaas, kruiden en knoflookpoeder goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg de pasta, uien, tomaten, sla, bacon, mozzarella en avocado in een schaal en meng vlak voor serveren de dressing erdoor.

 

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (6 personen)

200 gr korte pasta (bijv. pipe rigate of penne)

100 gr bacon

250 gr cherrytomaten

100 gr mini trostomaten

1 zakje mini mozzarella’s

1 avocado

2 rode uien

75 gr rucola

100 gr Griekse yoghurt

1 el olijfolie

1 el fijngehakt peterselie

1 el fijngehakte bieslook

1 tl knoflookpoeder

1 el witte wijnazijn

25 gr fijn geraspte parmezaanse kaas

1 el citroensap


Share or like

Citroen-yoghurtcake

Citroen-yoghurtcake

Broodje kipsaté

Broodje kipsaté