_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Groene risotto

Groene risotto

Groene risotto

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking met Foodies Magazine. Als Foodies Friend is dit recept van LaundryFood terug te vinden in het augustus 2019 nummer of via FoodiesMagazine. Als je dit recept maakt, vinden we het leuk om een foto terug te vinden op social media. Gebruik #laundryfood en #iamfoodies.

De risotto kleurt groen door een saus van kruiden en spinazie. Als je van anijssmaak houdt, kun je ook nog wat dragonblaadjes mee blancheren en pureren. Neem een goede fles wijn om mee te koken. Daar wordt de risotto lekkerder van en de rest kun je bij het eten opdrinken.

Bereiden ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

300 gr risotto rijst

250 gr oesterzwammen in reepjes

100 ml droge witte wijn

2 sjalotten (1 fijngehakt en 1 in ringen)

15 gr peterselie

4 lente-ui grof gehakt

3 tenen knoflook fijngehakt

200 gr verse spinazie

1 ½ l groentebouillon

100 gr plakjes bacon

25 gr roomboter

Rasp van 1 citroen

Zout en peper

Olijfolie

Doe de groentebouillon in een pan en breng zachtjes aan de kook. Blanceer de peterselie, lente ui en spinazie. Laat goed uitleggen en doe in een blender. Voeg 100 ml groentebouillon toe en mix fijn. Zet weg tot gebruik. Verhit in een pan met dikke bodem de boter met wat olijfolie. Voeg de risotto toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg de fijngesneden sjalot en 1 fijngehakte teen knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de witte wijn toe en laat verdampen. Voeg nu 750 ml van de bouillon toe en laat 15 min heel zachtjes koken. Roer zo min mogelijk, maar controleer wel af en toe of de risotto niet aanbrandt. Proef na 15 min of de risotto bijna beetgaar is. Als hij bijna beetgaar is, kun je de groene saus toevoegen en nog een paar minuten laten inkoken tot de risotto beetgaar is. Is de risotto nog erg hard? Voeg eerst nog wat bouillon toe en kook nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper en roer de citroenrasp erdoor.

Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen voor 5 min. Voeg de sjalot in ringen en de overige knoflook toe en bak een paar minuten mee. Verhit een tweede koekenpan om de baconreepjes knapperig te bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes. Schep de risotto op de borden. Verdeel in het midden van de borden de oesterzwammen en de stukjes bacon.


Share or like

Tournedos met rode biet

Tournedos met rode biet

Waldorfsalade

Waldorfsalade