_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Ratatouille pastaschelpen

Ratatouille pastaschelpen

Hebben jullie het Italie nummer van Foodies Magazine al in huis gehaald? Dan heb je wellicht ook deze heerlijke gevulde pastaschelpen van LaundryFood gespot. Het recept is als Foodies Friend gemaakt en kun je vanaf nu ook terugvinden op de site. Wat ons betreft is pasta, ratattouille en geitenkaas een gouden combinatie. Dus hup, snel de keuken in. Smakelijk!

 

Bereiden ± 45 min | oven ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

250 gr grote pastaschelpen

1 aubergine, in kleine blokjes

1 courgette, in kleine blokjes

2 tomaten, in kleine blokjes

1 teen knoflook, fijngehakt

2 rode uien, gesnipperd

1 blik tomatenblokjes

2 el tomatenpuree

100 ml rode wijn

Snufje chilivlokken

1 el italiaanse kruiden

100 gr zachte geitenkaas

Handje basilicumblaadjes

Peper en zout

Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de pastaschelpen tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel met koud water. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en maak het ratatouillemengsel door hierin de aubergine, courgette, tomaten, ui en knoflook te bakken tot ze zacht zijn. Doe in een kom en meng met de verkruimelde geitenkaas. Zet weg tot gebruik. Verhit wat olijfolie in een diepe koekenpan en voeg de het blik tomatenblokjes, de tomatenpuree en rode wijn toe. Laat een paar min sudderen en voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en chilivlokken toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensaus over twee ovenschalen. Vul de pastaschelpen met het ratatouillemengsel en leg ze in de tomatensaus. Zet voor 15 min in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel de basilicumblaadjes erover voor serveren.

Chocolade brioche broodjes

Chocolade brioche broodjes

Ricotta plaattaart

Ricotta plaattaart