_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Ricotta plaattaart

Ricotta plaattaart

Steenfruit, ben je er ook fan van? Wij vinden het heerlijk als de perziken, nectarines en pruimen weer in de schappen liggen. Maak er eens een lekkere plaattaart van. Je kunt alle soorten fruit nemen die je lekker vindt. Neem geen al te rijpe vruchten. Ze worden namelijk al zacht van het bakken en je wilt niet dat het jam wordt op je cake.

 

Bereiden ± 15 min | oven ± 50 min

 

Ingrediënten

135 gr ongezouten boter

200 gr suiker

1 tl vanille extract

4 eieren

235 gr bloem

14 gr bakpoeder

330 gr ricotta

1 citroen

2 nectarines

100 gr frambozen

125 gr bramen

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekige bakvorm in en bekleed met bakpapier. Klop de boter en de suiker tot een bleek, romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe. Klopt het vanille extract, de ricotta en de rasp van de citroen erdoor. Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder door het beslag. Schenk in de bakvorm en strijk glad.

Snijd de nectarine in plakje en verdeel samen met de frambozen en bramen over het beslag. Bak de cake in ca. 50 min in de oven goudbruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen en snijd in stukken. Bestrooi voor serveren eventueel met poedersuiker.

Ratatouille pastaschelpen

Ratatouille pastaschelpen

Tournedos met rode biet

Tournedos met rode biet