_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Honeycomb-ijs

Honeycomb-ijs

Honeycomb-ijs. Een weekendproject uit Foodies Magazine. Het maken van dit ijs kost eigenlijk nauwelijks inspanning, maar je moet wel een beetje vooruit denken, want het moet minimaal een nacht in de vriezer. Je kunt er dus niet meteen van genieten. Althans, niet van het ijs, want van de honeycomb kun je wel snoepen ;)

 

Bereiden ± 30 min | koelen  ± 1 nacht

                     

Ingrediënten

200 gr suiker

2tl baking soda

6 el ahornsiroop

300 ml gecondenseerde melk

1,2 l slagroom

2 tl vanille extract

1 el zonnebloemolie

 

Bestrijk een bakblik (cakevorm) licht met zonnebloemolie. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.

Doe voor de honeycomb de suiker, 4 el ahornsiroop en 3 el water in een koekenpan. Verwarm de suiker op laag vuur tot hij begint te smelten. Zwenk de pan af en toe zodat alle suiker smelt. Niet roeren want dan kristalliseert de karamel.

Draai het vuur naar middelhoog en kook de suiker tot een diep gouden karamel. Voeg de baking soda toe en roer het geheel snel door met een garde. Het mengsel gaat schuimen. Schenk het snel op de bakplaat en laat vervolgens volledig afkoelen. Breek in kleine stukken en leg een deel apart voor de garnering.

Klopt voor het ijs de gecondenseerde melk, de slagroom, 2 el ahornsiroop en het vanille extract in een mixer tot een lobbig mengsel. Het mengsel moet als een dik lint van de garde afdruipen. Spatel de stukjes honeycomb door het roommengsel. Schep het mengsel in het bakblik en garneer met de overgebleven stukjes honeycomb. Zet minimaal 1 nacht in de vriezer om op te laten stijven.

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata