_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

In de zomer foodybox van Kroon op het werk vond ik een heerlijk bakje met Arrabiata saus van Lerqs. Samen met een oud stokbrood van de bbq de dag ervoor, maakte ik deze pasta. De saus is heerlijk pittig van smaak en deze pasta is snel klaar door de kant en klare saus. De sauzen zijn vers en volledig biologisch. Wij gaan ze zeker vaker gebruiken voor op drukke dagen. Neem een pasta waar de saus goed in of op kan plakken. Dan proef je hem het beste.

 

Bereiden ± 20 min | oven ± 15 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr pipe rigate

4 biefstukken

1 courgette

1 oud stokbrood

1 teen knoflook

450 gr trostomaatjes

1 potje arrabiata saus van Lerqs

30 gr parmezaanze kaas

3 el olijfolie

Peper en zout

 

Verhit de oven op 190°C. Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie. Bak ze in 15min in de oven tot ze openbarsten.

Halveer het stokbrood in de lengte en haal de binnenkant leeg. De korst gebruik je niet. Doe het brood in de keukenmachine en maal tot grof kruim. Verhit in een koekenpan 2 el olie en voeg het kruim toe. Bak op laag vuur goudbruin. Voeg op het laatst een fijngehakt teentje knoflook toe.

Verwarm ondertussen een pan met kokend water en kook hierin de pasta beetgaar. Snijd de courgette in plakken. Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette tot ze mooie strepen krijgen. Zet apart, bestrooi de biefstukken royaal met zout en peper en bak ze in de grillpan in een paar minuten rosé gaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.

Giet de pasta af, houdt 1 kopje kookvocht achter en meng de pasta met het kopje kookvocht en het bakje saus. Verdeel de pasta over de borden samen met de courgette, tomaten en biefstuk. Bestrooi de pasta met broodkruim en wat geraspte parmezaanse kaas.

Honeycomb-ijs

Honeycomb-ijs

Gevulde bolcourgettes

Gevulde bolcourgettes