_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Tournedos met rode biet

Tournedos met rode biet

Dit is een van onze favoriete maaltijden als de rode bieten kunnen worden geoogst. De geitenkaas past perfect bij de rode biet. Zoek een goed stuk vlees, dat is het meer dan waard!

 

Bereiden ± 20 min | oven ± 60 tot 90 min

  

Ingrediënten (4 personen)

4 ossenhaas tournedos (op kamertemperatuur)

3 rode bieten

3 rode uien

2 teentjes knoflook

125 gr zachte geitenkaas

50 ml karnemelk

1 tl gedroogde tijm

1 el bladpeterselie

Olijfolie

Zout en peper

Cress (voor garnering)

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de bieten schoon en verpak ze elk in wat aluminiumfolie. Leg in een ovenschaal en pof in 1 tot 1 ½ uur gaar. De oventijd is afhankelijk van de grootte van de bieten dus test af en toe met een mespunt of ze gaar zijn. Snijd ondertussen de ui in plakken van ½ cm dik en snijd de knoflook ook in dunne plakjes. Leg de uiringen op een bakplaat en verdeel de knoflook erover. Besprenkel met wat olijfolie en bak de laatste 20min mee.

Doe voor de dressing de karnemelk, geitenkaas, tijm en fijngehakte bladpeterselie in een keukenmachine en meng tot een saus. Voeg eventueel een paar eetlepels warm water toe als de saus te stijf is.

Bestrooi de tournedos royaal met zout en peper. Verhit een koekenpan en bak de tournedos rosé gaar. Haal uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie rusten terwijl je de rode biet schoonmaakt. Neem de bieten uit de oven. Verwijder de bovenkant en de schil. Snijd de bieten in dunne plakken.

Maak het bord op door de bieten, tournedos en ui te stapelen. Begin met een paar plakjes biet. Leg daarop een halve tournedos. Leg er wat ui en rode bieten op en herhaal met een tournedos en wat ui en rode biet. Versier het stapeltje met wat cress. Lekker met aardappelpartjes uit de oven of pomme duchesse.

Ricotta plaattaart

Ricotta plaattaart

Groene risotto

Groene risotto