_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Chocolade brioche broodjes

Chocolade brioche broodjes

Een recept voor chocolade brioche van Hidde de Brabander. Beter gaat het niet worden! Dit recept komt uit Foodies Magazine. Ik gebruik hetzelfde recept, maar maakte in plaats van een grote brioche, kleine broodjes ervan. Die kun je makkelijker opbergen, mochten ze bij jou niet in één keer opgaan.

 

Bereiden ± 20 min | rijzen 2uur | oven ± 25 min

    

Ingrediënten (ca. 8 broodjes)

300 gr bloem

5 gr zout

20 gr suiker

9 gr gist (instant)

95 ml melk

4 eieren

150 gr koude boter in blokjes

2 el rietsuiker

 

Chocoladevulling

50 gr boter

25 gr kristalsuiker

½ vanillestokje

25 gr cacaopoeder

 

Meng in een ruime kom de bloem met het zout en de suiker. Voeg de gist en de melk toe en meng met de deeghaken van de mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Kluts 2 eieren en kop ze erdoorheen. Voeg als de eieren volledig zijn opgenomen de koude boter toe en draai in ca. 5 min tot een samenhangend deeg. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en vorm het met bebloemde handen tot een bol. Plaats het deeg in een met bloem bestoven kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

Roer intussen voor de chocoladevulling de boter tot een gladde massa. Voeg de suiker toe en klop het geheel luchtig. Snijd het vanillestokje in lengterichting doormidden en schraap het van een helft merg eruit. Roer voorzichtig het merg en cacaopoeder door het botermengsel.

Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel in 4 gelijke delen. Rol elk deel uit tot een rechthoud met een dikte van ca. ½ cm. Verdeel de chocoladevulling over het deeg (laat 1 cm langs de rand vrij) en rol vanaf de lange zijde losjes op. Druk het uiteinde goed vast. Snijd elke rol doormidden zodat je 8 broodjes kunt maken. Snijd elke rol nu in lengterichting tot het midden in. Pas op dat je de rol niet helemaal doorsnijdt. Draai de rol voorzichtig op tot een mooie knoop en leg ze op een met bloem bestoven bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat nog een keer ca. 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 190°C (elektrisch). Kluts 1 ei en 1 eierdooier en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi ze met rietsuiker en bak ze in 20 tot 25 min goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster en smullen maar.

Gevulde bolcourgettes

Gevulde bolcourgettes

Ratatouille pastaschelpen

Ratatouille pastaschelpen